Украина и Молдавија ќе започнат со преговори за членство во ЕУ

Украина и Молдавија ќе започнат со преговори за членство во ЕУ

Сите земји членки го одобрија отворањето на преговорите, што значи дека Унгарија го повлекла своето вето за членство на Украина

Прочитајте повеќе

Макрон го отфрли обидот на левичарскиот сојуз да назначи премиер

Макрон го отфрли обидот на левичарскиот сојуз да назначи премиер

Францускиот претседател Емануел Макрон изјави дека по завршувањето на Олимписките игри во Париз ќе именува …