Унгарска вечер во Прилеп

Со почеток во 20.30 часот на просторот околу Градскиот Саат во Прилеп, денеска ќе се одржи Унгарска вечер, на која ќе настапат оркестарот „Фокош“ и ФГ „Селенце“. Овој културен настан е организира од Центарот за култура „Марко Цепенков“ од Прилеп, во соработка со Здружението на Унгарци „Телехаз“ и Амбасадата на Унгарија.

Интересно е што Фолклорната група „Селенце“ доаѓа од Бечеј, Војводина, односно Србија. Од истиот град доаѓа и оркестарот „Фокош“.

Прочитајте повеќе

Оскари 2023: „Се`, секаде, одеднаш“ ги пожнеа наградите

Филмот „Се`, секаде, одеднаш“ е големиот победник на вечерта, освои седум од 11-те Оскари за …