Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, сабота 30-ти мај:

Во општина Прилеп денеска нема новозаболени од коронавирус, а едно лице оздравело од заразната болест. Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 44.

На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“ хоспитализирани се 8 лица, од кои 7 се позитивни на коронавирус.

Во самоизолација се наоѓаат 65 лица.