„Ужегнатост“, за крај на официјалната програма на 53.МТФ „Војдан Чернодрински“

Вечерва на програмата на МТФ „Војдан Чернодрински“:

19.30 „Ужегнатост“ – Независна театарска група „Артопија“ – Скопје

Автор: Иван Вискочил

Режија: Владимир Милчин

Сцена: Театар „Војдан Чернодрински“

Претстава од придружната програма:

22.00 „Железниот светилник“ – Театар на бугарската армија

Автор: Димитар Талев

Режија: Асен Шопов

Сцена: ЦК „Марко Цепенков“

Прочитајте повеќе

Американски тим во Македонија за поагресивно истражување на корупција на функционери

Вашингтон испраќа тим во Македонија за поагресивен поглед на корумпирани актери и кај сегашните функционери …