Интервју со Перо Антиќ, претседател на Кошаркарската федерација на Северна Македонија (КФСМ), единствениот македонски кошаркар кој играл во најсилното кошаркарско натпреварување во светот, НБА лигата.

  • Зошто немаме претставник во првата АБА лига?
  • Кои се причините поради кои македонската кошарка не е во истиот квалитативен ранг како и соседните земји?
  • За ставот на Кошаркарската федерација по однос на учеството на странските играчи во домашните натпреварувања
  • Кога македонската репрезентација ќе ја врати позицијата која некогаш ја имаше во европската кошарка?
  • Ќе го добиеме ли во догледно време вториот македонски кошаркар во НБА лигата?
  • Каква е прогнозата на Перо Антиќ за учеството на македонската фудбалска репрезентација на штотуку започнатото Европско првенство?