Видео од моментот кога во Црното Море, бродот на руската крајбрежна стража удира во бродот на украинската морнарица. Малку подоцна, од рускиот брод бил отворен оган врз украинските бродови. Во инцидентот се заробени 3 украински бродови и 24 морнари, од кои тројца се повредени.