Тешко е да се верува дека во еден од најмирољубивите  и цивилизирани градови во светот како Осло, Норвешка, можете да го видите ова. Како што пишува норвешки Дагбладет, оваа полициска потера за криминалците е доста реална и очигледно нема шеги со нивните агенции за спроведување на законот.

Имено, полициското возило од кое е снимано целата потера е известено дека во бегство биле двајца криминалци кои штотуку ограбиле продавница за накит и побегнале на скутер со вреќи полни со плен. Тие биле видени во близина на јавниот парк Куба, каде патролното возило веднаш тргнало. Останатото погледнете го на видеото.