Влада

Влада: Усвоена Информацијата за примена на законска одредба од Законот за спречување на корупција и судир на интереси

На вчерашната седница на Владата беше разгледана и усвоена и Информацијата за примена на законска одредба од Законот за спречување на корупција и судир на интереси и го задолжи Генералниот секретаријат на Владата во рок од 15 дена, да изготви образец за биографски податоци.

Станува збор за образец кој институциите ќе го доставуваат при доставување предлози за избор и именување на лица до Владата на Република Северна Македонија и кој потоа ќе биде доставен до Државната комисија за спречување на корупција, заради внесување во Регистарот за избрани и именувани лица.

Прочитајте повеќе

Жешкото време носи и „жешки“ сметки за струја

Жешкото време носи и „жешки“ сметки за струја

Просечната дневна потрошувачка на електрична енергија во текот на јули се зголемила за околу 1.500 …