Владата не нуди никаков додаток – граѓаните мета на фишинг напади

Владата не нуди никаков додаток – граѓаните мета на фишинг напади

Телефонскиот број од кој пристигнува смс-пораката е од странство, а пишува дека Владата на РСМ нуди додаток од 6.150 денари, при што оставен е линк на кој треба да кликнат граѓаните, а потоа им се бара број од дебитната/кредитната картичка

Прочитајте повеќе

О’Брајан и Лајчак разговараа за ситуацијата на Западен Балкан

О’Брајан и Лајчак разговараа за ситуацијата на Западен Балкан

Помошникот државен секретар на САД за европски и евроазиски прашања Џејмс О’Брајан и специјалниот пратеник …