Владимир Трпаноски избран за потпретседател на Балканската џудо асоцијација

Владимир Трпаноски избран за потпретседател на Балканската џудо асоцијација

Претседателот на Џудо федерацијата на Македонија, Владимир Трпаноски во следните пет години ќе ја извршува функцијата потпретседател на Балканската џудо асоцијација.

Трпаноски ја доби поддршката од најголемиот број од делегатите кои учествуваа на денешниот состанок во Кожани, Република Грција. Покрај Трпаноски, на состанокот присуствуваше и потпретседателот на Џудо федерацијата, Благоја Гешоски.

Највисоките претставници на македонската Џудо федерација присуството во Кожани го искористија за да го проследат отворањето на Балканското првенство за пионери и пионерки, како и дел од натпреварите на македонските џудисти.

Прочитајте повеќе

ЕУРО 2024: Старт од соништата за домаќинот

ЕУРО 2024: Старт од соништата за домаќинот

Во првиот натпревар на ЕУРО 2024, германската фудбалска репрезентација ја совлада Шкотска со резултат 5:1. …