Денеска во словачкиот главен град Братислава ќе се одржи меѓународна конференција во организација на ГлобСек, на која ќе се расправа за безбедноста во Централна Европа. На собирот ќе учествуваат и претседателите на Србија и на Косово Александар Вучиќ и Хашим Тачи, кои ќе заборуваат на панелот за иднината на дејалогот меѓу Белград и Приштина. Претседателот Вучиќ изјави дека притоа не била предвидена негова средба и разговори со Тачи.

Извор: Радио Слободна Европа