Во изминатото деноноќие произведени 12.379 MWh со што се целосно задоволени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

Во изминатото деноноќие произведени 12.379 MWh со што се целосно задоволени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

Податоци од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 05.12.2022 година:
АД ЕСМ на 05.12.2022 година произведе 12.379 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 9.264 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.115 MWh.
Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 3.350 MWh електрична енергија. Тоа е електрична енергија наменета за болници, градинки, училишта, јавни претпријатија, капацитети од прехранбената индустрија и објекти од виталната инфраструктура во државата.

Прочитајте повеќе

кацарска

Уставен суд: Кацарска има право да остане на функцијата

Како реакција на тоа што Судскиот совет испратил известување до претседателот на Собранието, дека уставната …