Во недела ќе се одржи традиционалниот турнир во џудо „Прилеп Град Херој“

Во недела ќе се одржи традиционалниот турнир во џудо „Прилеп Град Херој“

Во недела 06.10.2019 година, по повод националниот празник 11.Октомври, во спортската сала на СОУ „Ристе Ристески -Ричко“ во Прилеп ќе се одржи 11. Меѓународен традиционален турнир во џудо „Прилеп Град Херој-2019 ЦЕВИТАНА КУП“, во организација на Џудо клубот „СЕИШИН“ од Прилеп, а во соработка со Џудо федерацијата на Република Северна Македонија.
На турнирот учество ќе земат околу 30 клубови од 7 држави: Македонија, Србија, Бугарија,Грција, Албанија, Црна Гора и Косово, со околу 250-300 натпреварувачи.
Покрај натпреварувачите, на турнирот ќе присуствуваат и бројни познати имиња на џудо спортот од пошироките балкански простори, меѓу кои и Славко Обадов, Вук Рашовиќ, Павле Буљчик, Чихи Јанош и др.
11. Меѓународен традиционален турнир во џудо „Прилеп Град Херој-2019 ЦЕВИТАНА КУП“, е дел од Програмата на Општина Прилеп за одбележување на Денот на народното востание, 11.Октомври.

Прочитајте повеќе

ЕУРО 2024: Старт од соништата за домаќинот

ЕУРО 2024: Старт од соништата за домаќинот

Во првиот натпревар на ЕУРО 2024, германската фудбалска репрезентација ја совлада Шкотска со резултат 5:1. …