Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, петок 26 јуни:

  • Денеска во општина Прилеп има двајца новозаболени од коронавирус;
  • Бројот на активни случаи изнесува 21, од кои 13 се наоаѓаат на домашно, а 8 на болничко лекување;
  • На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“, хоспитализирани се 8 лица позитивни на коронавирус.