Во петок советниците ќе ја одржат 28 седница на Советот на општина Прилеп

Советот на општина Прилеп, во петок  28 јуни со почеток во 12 часот, ќе ја одржи редовната 28 седница.

На седницата, советниците ќе расправаат по 12 прашања кои се од интерес на граѓаните на општина Прилеп, меѓу кои и за прашања поврзани со работата на ЈКП „Комуналец“ и ЈОУ Детски градинки „Наша иднина“, а ќе донесат и одлука за утврдување на цената за паркирање на патнички моторни возила за време на одржување на Пивофест 2019.

Прочитајте повеќе

Бугарија го отвори воздушниот простор – Лавров доаѓа на министерскиот самит во Скопје

Ова ќе биде прва посета на Лавров во земја членка на НАТО откако Русија ја …