Во последните 7 дена, во Прилеп регистрирани 83 новозаболени и петмина починати од ковид-19

Во последните 7 дена, во Прилеп регистрирани 83 новозаболени и петмина починати од ковид-19

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 6 до 12 септември 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 6 до 12 септември 2021 година, во општина Прилеп имало 83 нов случај на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 5 лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 269; на болничко лекување се наоѓаат 17 лица, од кои 14 се на кислородна поддршка; во домашни услови се лекуваат 252 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.821;

Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починале 443 лица.

Прочитајте повеќе

Италијанските супермаркети „Конад“ влегуваат на македонскиот и црногорскиот пазар

Италијанските супермаркети „Конад“ влегуваат на македонскиот и црногорскиот пазар

Според анализите се очекува отворањето на супермаркетите „Конад“ да придонесе во отворање на нови работни …