Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 26 април до 2 мај 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата  

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 26 април до 2 мај 2021 година, во општина Прилеп имало 89 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 13 лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 626; на болничко лекување се наоѓа 51 лице, од кои 39 се на кислородна поддршка; во дневната болница се лекуваат 55 пациенти;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.187;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 405 лицa.