Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, петок 4 септември:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска до 11.00 часот, во општина Прилеп се регистрирани 12 нови случаи на коронавирус, а 4 лица оздравеле од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 139, од кои 112 се наоѓаат на домашно, а 27 на болничко лекување;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 510.