Во Скопје продолжуваат блокадите на приватните превозници

Во Скопје продолжуваат блокадите на приватните превозници

Приватните автобуски превозници денеска ги продолжија блокадите на неколку од главните сообраќајни точки во Скопје. Тие, како што наведуваат, нема да ги отстранат автобусите се додека не се исполнат поставените барања за исплата на долгот што го побаруваат од Град Скопје. Вчера „Слобода превоз“ упати извинување до граѓаните на Скопје за попреченото движење низ градот. „Приватните превозници бараат поддршка од сите граѓани се со цел побргу да се изнајде решение на проблемот“, се наведува во пораката на Слобода превоз.

Директорот на Слобода превоз, Ленин Јовановски побара од останатите институции да се вклучат во изнаоѓање решение за овој проблем и најави дека е можно одредено проширување на протестите. Премиерот Димитар Ковачевски од друга страна, обвини дека хаосот што во овој период му се случува на Градот Скопје е, како што рече, само поради неспособноста и бизнис интересите на ВМРО-ДПМНЕ.

Прочитајте повеќе

Жешкото време носи и „жешки“ сметки за струја

Жешкото време носи и „жешки“ сметки за струја

Просечната дневна потрошувачка на електрична енергија во текот на јули се зголемила за околу 1.500 …