Пензионери во парк пензии

Во среда започнува исплатата на јануарските пензии

На последната седница, Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец јануари 2022 година.

Деловните банки ќе обезбедат пензионерите да може да располагаат со јануарските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од среда, 26.01.2022 година, а готовинската исплата на пензии за клиентите кои не користат картички ќе се изврши во четири групи, според висината на пензијата:

– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши на 26.01.2022 година (среда);

– За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата ќе се изврши на 27.01.2022 година (четврток);

– За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата ќе се изврши на 28.01.2022 година (петок); и

– За пензии со висина над 18.001 денари, исплата ќе се изврши на 31.01.2022 година (понеделник).

Прочитајте повеќе

Отворен ден соу ѓорче петров прилеп

Отворен ден во СОУ Ѓорче Петров во Прилеп

Непосредно пред големиот празник на Сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј, Средното општинско училиште …