Втора средба на координативното тело за помирување

Втора средба на координативното тело за помирување

Во Собранието на Република Македонија денеска ќе се одржи вториот состанок на координативното тело за помирување, на кој е поканет да присуствува и премиерот Зоран Заев.

На првиот состанок кој се одржа пред два дена, членовите на собраниската група постигнаа согласност за формирање на три работни подгрупи кои ќе се однесуваат на реформите, интеграциите и помирувањето.

Прочитајте повеќе

Портокаловата фаза ги препоти граѓаните

Портокаловата фаза ги препоти граѓаните

Од ИЈЗ препорачуваат да се избегнува излегување и вршење напорна активност од 11 до 17 …