Заев до Ѓорчев: Допрва ќе го победуваме ВМРО-ДПМНЕ со нивните погрешни политики (видео)

Од собраниската говорница, премиерот и претседател на СДСМ, Зоран Заев обраќајќи му се на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев, меѓу другото рече:

„Господине Ѓорчев, последните два изборни циклуси ве победивме, национал-радикализмот ви го победивме, популизмот ви го победивме, допрва ќе ве победуваме со овие ваши политики, ќе мора од криминалот да се оградите“.

 

Прочитајте повеќе

Ковачевски од Министерскиот совет на ОБСЕ: Северна Македонија е за инклузивен и отворен дијалог, заснован на принципите на мултилатерализмот

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски денеска се обрати и го отвори 30-от Министерски совет на …