пензионери пензии

Започна исплатата на февруарските пензии

Денеска започна исплатата на пензиите за месец февруари, која ќе се врши во четири групи, согласно висината на пензијата:

  • за пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши денеска, понеделник, 02.2023;
  • за пензии со висина 11.001 – 14.000 денари, исплатата ќе се изврши утре, вторник,02.2023 година;
  • за пензии со висина 14.001 – 18.000 денари, исплатата ќе се изврши во среда, 03.2023 година и
  • за пензии со висина над 18.001 денари, исплатата ќе се изврши во четврток, 03.2023 година.

Прочитајте повеќе

Пачешкоски: На која страна од изборната програма градоначалникот Јовчески кажа дека ќе ги задолжува прилепчани со обврзница?

Прес-конференција на Зоран Пачешкоски, претседател на ОО на СДСМ Прилеп Почитувани, Повеќе од 500 дена …