Започна исплатата на мартовските пензиите зголемени за 8.4 отсто

Започна исплатата на мартовските пензиите зголемени за 8.4 отсто

Денеска започна исплатата на мартовските пензии зголемени за 8.4% согласно усогласувањето предвидено со новата методологија за раст на пензиите. Исплатата ќе се врши во четири групи, според висината на пензијата:

  • за пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши во вторник, 28.03.2023 година;
  • за пензии со висина 11.001 – 14.000 денари, исплатата ќе се изврши во среда, 29.03.2023 година;
  • за пензии со висина 14.001 – 18.000 денари, исплатата ќе се изврши во четврток, 30.03.2023 година и
  • за пензии со висина над 18.001 денар, исплатата ќе се изврши во петок, 31.03.2023 година.

Прочитајте повеќе

Николоски на средби во СБ

Николоски на средби во СБ – Продолжуваме со спроведување на реформите дефинирани со нашите партнери, 695 милиони долари поддршка од СБ

РС Македонија е посветена и останува цврсто на определбата за спроведување на структурните реформи. Реформите …