Започна санацијата на дел од Охридското пристаниште

Екипите на ЈП „Охридски комуналец“ започнаа со санациони активности на пристанишниот дел пред капетанијата.

Со специјална механизација се вадат камените блокови од езерските води кои претрпеле оштетувања и откорнати се од шеталиштето заради големи бранови под налети на силен јужен ветар.

По оваа фаза, ќе се продолжи со санирање на шеталиштето на овој потег.

МЕТА

Прочитајте повеќе

Министерството за правда ја започна постапката за екстрадиција на Љупчо Палевски од Турција

Соопштение од Министерството за правда по однос на барањето за екстрадиција на Љупчо Палевски од …