Од денеска до недела, на Петроварадинската тврдина во Нови Сад ќе се одржи 19 издание на „Егзит“. На 40 бини и зони, во следните 4 денови ќе настапат повеќе од 1.000 изведувачи.

За време на фестивалот, низ капијата на тврдината ќе поминат над 200.000 посетители, од кои 60.000 се странски туристи од околу 90 земји од светот.

Минатогодишниот „Егзит“ на Србија ѝ донесе чист профит од 13.3 милиони евра, како и огромна меѓународна промоција на земјата.

И како куриозитет: Истражувањата покажале дека дури 80% од посетителите на фестивалот, биле со факултетско образование!