На веб сајтот WindowSwap можете да погледнете видеа снимени низ прозорците на различни локации низ светот. Можете да гледате како врне дожд во Детроит, да ѕирнете кон некоја плажа на Хаваите или да погледнете кон сообраќајната гужва во Бангладеш. Има избор од повеќе локации кои ги менувате со клик на прозорецот. Можете и Вие да им испратите Ваше видео кое ќе се прикаже со Вашето име и локација. Локацијата на веб сајтот е window-swap.com.

Во продолжение се неколку од поинтересните прозорци низ кои можете да погленете на сајтот.