Денеска започнува исплатата на ноемвриските пензии

Денеска започнува исплатата на ноемвриските пензии

Денеска почнува исплатата на ноемвриските пензии, која ќе се врши во четири групи, согласно висината на пензијата:

– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши денеска, петок, 26.11.2021 година;

– За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши во понеделник, 29.11.2021 година;

– За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши во вторник, 30.11.2021 година и

– За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши во среда, 01.12.2021 година.

Прочитајте повеќе

Апел на СВР Битола за безбедно одбележување на полуматурските и матурските прослави

Апел на СВР Битола за безбедно одбележување на полуматурските и матурските прослави

Во интерес на безбедноста на сите граѓани, а посебно за безбедно прославување на матурските и …