Совет на општина Прилеп

Објави од Советот на општина Прилеп

Совет на општина Прилеп: На истекот на тековната година, советниците ќе расправаат за ребаланс на буџетот за 2023 година

Совет на општина Прилеп

Во понеделник, 11-ти декември со почеток во 12:00 часот, Советот на општина Прилеп ќе ја одржи редовната 35-та седница, на која советниците ќе расправаат и за предложениот ребаланс на општинскиот буџет за 2023 година. За седницата е предложен следниот дневен ред: Предлог-Решение за констатирање престанок на мандат на член на …

Прочитајте повеќе »

ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА: Општина Прилеп со буџет без програми

Општина Прилеп

Констатирани се состојби, неправилности и неусогласености од различна природа во работењето на општина Прилеп, кои влијаат на изразување на неповолно мислење за реалноста и објективноста на финансиските извештаи за 2022 година и за усогласеноста со законската регулатива Државниот завод за ревизија изврши ревизија на финансиските извештаи заедно со ревизија на …

Прочитајте повеќе »

Совет на општина Прилеп: Нема пари за плата на вработените во „Комуналец“, ВМРО-ДПМНЕ го отфрли предлогот на СДСМ за пренамена на средства

На денешната 34 седница на Советот на општина Прилеп, советниците од владејачкото мнозинство на ВМРО-ДПМНЕ го отфрли предлог-амандманот на советникот на СДСМ, Александар Китаноски за пренамена на средствата за привремени вработувања во висина од 5.5 милиони денари за плати на вработените во ЈКП „Комуналец“. Како што рече Китаноски, благодарејќи на …

Прочитајте повеќе »

Дневен ред на 34 седница на Советот на општина Прилеп

Совет на општина Прилеп

34-та седница на Советот на општина Прилеп ќе се одржи на ден 15.11.2023 година (СРЕДА) со почеток во 13 часот, во големата сала на општина Прилеп ДНЕВЕН  РЕД Предлог-Измени и дополнувања на Буџетот на Општина Прилеп, за 2023 година.  Предлог-Квартален извештај за извршување на Буџетот на Општина Прилеп, за трет …

Прочитајте повеќе »