Соопштение за плаќање на сметки и пријавување на комунални проблеми

Соопштение за плаќање на сметки и пријавување на комунални проблеми

Почитувани,

Јавното комунално претпријатие „Комуна“ Крушево во насока на почитување на мерките за спречување на ширење на корона вирусот ги дава следните препораки:

  1. При плаќањето на сметките за вода и комуналии во просториите на ЈКП „Комуна“ да се држи растојание меѓу граѓаните од најмалку два метра,
  2. За да се избегнат гужви сметките можат да се плаќаат и во банка,
  3. Доколку е возможно сметките да се плаќаат „онлајн“ преку „е-банкарство“

За проблеми поврзани со правната служба, сметководство и наплата, водовод и канализација,чистота и погребални услуги граѓаните да пријавуваат на следните телефонски броеви:

078 821 289 – Станка Ефремова Трајкоска, раководител на правна служба

078 834 268 – Антула Станковска, раководител на сметководство и наплата

За проблеми поврзани со водовод, канализација, чистота и друго граѓаните да пријавуваат на следните телефонски броеви:

070 259 548 – Перо Николоски одоговорен за водовод и канализација

070 340 964 – Даница Кондоска одговорна за чистота.

070 340 974 – Благоја Талески, магационер, одговорен запогребални услуги

ЈКП „Комуна“ Крушево апелира да се почитуваат мерките на Владата, вклучително и препораките од претпријатието заради здравјето на сите.

Со почит, Наум Илиески
Директор на ЈП Комуна
Тел.број 070 355 863

Прочитајте повеќе

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Премиерот Мицкоски најави 250 милиони евра од кредит од Унгарија за бизнисот, македонските стопанственици го …