Во изминатото деноноќие ЕСМ целосно ги задоволи потребите за електрична енергија на домаќинствата и малите потрошувачи

Во изминатото деноноќие ЕСМ целосно ги задоволи потребите за електрична енергија на домаќинствата и малите потрошувачи

Податоци преземени од Диспечерскиот извештај на АД ЕСМ: 

АД ЕСМ на 29.11.2022 година произведе 12.636 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 8.080 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.556 MWh.
Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 4.580 MWh електрична енергија. Тоа е електрична енергија наменета за болници, градинки, училишта и објекти од виталната инфраструктура во државата.

Прочитајте повеќе

Платата на премиерот е 140.450 денари, а на министрите по 115.540 денари

Платата на премиерот е 140.450 денари, а на министрите по 115.540 денари

Владата јавно ги објави платите на претседателот на Владата, како и на министрите. Според објавените податоци, највисока …