Во с.Ерековци се гради парк со спортски терени

На барање на жителите на село Ерековци, на површина од 1.300 м2, ЈКП „Комуналец“ – Прилеп започна со изграда на парк. Паркот ќе опфати тревнати површини, бекатон патеки и клупи за одмор, а во склоп на паркот ќе бидат изградени и игралишта за мал фудбал и одбојка.

Прочитајте повеќе

Ковачевски од Министерскиот совет на ОБСЕ: Северна Македонија е за инклузивен и отворен дијалог, заснован на принципите на мултилатерализмот

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски денеска се обрати и го отвори 30-от Министерски совет на …