Неофицијално: Постигнат договор за минимална плата од 18.000 денари

Неофицијално: Постигнат договор за минимална плата од 18.000 денари

На вечерашниот состанок на Економско-социјалниот совет и синдикатите, кој сеуште трае и на кој присуствува и премиерот Димитар Ковачевски, неофицијално, постигнат е договор за минимална плата од 18.000 денари.

После завршувањето на состанокот, се очекува претставници на преговарачките страни да дадат изјави за медиумите.

Прочитајте повеќе

Да се скратат часовите поради топлото време, препорачува МОН

Да се скратат часовите поради топлото време, препорачува МОН

Одлуката на надлежните следува откако родители реагираа на социјалните мрежи и негодуваа децата да бидат …