Аризона: Забрана за абортусот од 19 век повторно во сила

Аризона: Забрана за абортусот од 19 век повторно во сила

Одлука на Врховниот суд на сојузната држава Аризона предизвика бурни реакции во САД. Закон стар 160 години кој предвидува речиси целосна забрана на абортусот одеднаш повторно стапува во сила.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Норвешка, Ирска и Шпанија најавија признавање на Палестина

Норвешка, Ирска и Шпанија најавија признавање на Палестина

Официјалното признавање на Палестина како самостојна држава од страна на трите европски земји треба да …