Бројот на активни случаи од ковид-19 во Прилеп изнесува 1.099

Бројот на активни случаи од ковид-19 во Прилеп изнесува 1.099

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 29 март до 4 април 2021 година, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата:    

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 29 март до 4 април 2021 година, во општина Прилеп имало 372 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 18 лица;
  • Бројот на активни случаи изнесува 1.099, од кои 141 лице се наоѓа на болничко лекување;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 7.304;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 345 лицa.

Прочитајте повеќе

Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Обвинителство: Врховниот судија Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Јавен обвинител предложи притвор само за првоосомничениот кој е затекнат при извршување на кривичното дело, …