ЦДУ бара стопирање на реформата на законот за државјанство

ЦДУ бара стопирање на реформата на законот за државјанство

Германската опозициска партија ЦДУ бара стопирање на планираната реформа на законот за државјанство.

Прочитајте повеќе

Германскиот канцелар Шолц

Зошто Шолц не може да распише нови избори како Макрон?

Претседателот на Франција, Емануел Макрон по европските избори распиша вонредни избори за францускиот парламент. Во …