Дзс

ДЗС: Досега попишани 419.485 лица, 129.614 домаќинства и 173.439 станови

Од Државниот завод за статистика информираат дека пописот во земјава непречено се одвивал и изминатиов викенд, со минорен број на лица кои одбиваат да се попишат. Досега се попишани 419.485 лица, 129.614 домаќинства и 173.439 станови низ целата земја, заклучно со 12 септември во 20 часот.

До 13 септември во 7:30 часот, биле самопопишани 192.538 лица што живеат во странство.

Пописот на населението, домаќинствата и становите во Македонија, кој официјално започна на 5 септември, ќе трае до 30 септември.

Извор:МЕТА

Прочитајте повеќе

Бојан Маричиќ на средба со Никола Верола

Маричиќ: Ние мораме да останеме на европскиот курс во полза на сите граѓани на Северна Македонија

Првиот заменик претседател на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ, одржа средба со Никола …