Македонците од дијаспората никогаш не можат да заработат толку пари, колку што Тодор Петров може да им дрпне во име на “патриотизмот“. Ни крив ни должен, човекот 25 години се изнаживеа и се изнашета на туѓа сметка. И нема намера да запре. Ете затоа на претседателските избори тој гледа како на идеална шанса за нова жетва на долари.