Фридом хаус: Чет-ботови, монтирани видеа и дезинформации доминираат на интернет

Фридом хаус: Чет-ботови, монтирани видеа и дезинформации доминираат на интернет

Фридом Хаус објави обемен извештај за слободата во интернет просторот – во него меѓу другото се нотира дека владини претставници од најмалку 47 држави распоредиле свои „ботови“ за да манипулираат со онлајн дискусиите во нивна корист, што е двојно повеќе од пред една деценија

Прочитајте повеќе

Трамп пред суд: Прв кривичен процес против екс-претседател

Трамп пред суд: Прв кривичен процес против екс-претседател

За првпат во американската историја денеска почнува кривичен судски процес против еден поранешен американски претседател. …