Газа: Израел пронашол команден центар на Хамас под болница

Газа: Израел пронашол команден центар на Хамас под болница

Израелската армија соопшти дека открила оружје и воена опрема под клиника во Појасот Газа- и објави видео снимка од тоа. Портпарол на војската, уште објави дека под болницата веројатно биле држени заложници.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Над 1.000 луѓе починале за време на аџилакот во Саудиска Арабија

Над 1.000 луѓе починале за време на аџилакот во Саудиска Арабија

Повеќе од 1.000 луѓе починале за време на годинешниот аџилак во Саудиска Арабија поради екстремните …