Голем граѓански митинг за поддршка на Стево Пендаровски за Претседател на Република Северна Македонија

Голем граѓански митинг за поддршка на Стево Пендаровски за Претседател на Република Северна Македонија

Денеска во Скопје ќе се одржи голем граѓански митинг за поддршка на Стево Пендаровски за Претседател на Република Северна Македонија, под мотото „Заедно Напред!“.
Митингот започнува во 13.30 часот со граѓански марш од пред зградата на Црвениот крст и ќе заврши со голем граѓански собир во центарот на Скопје, пред седиштето на Делегацијата на ЕУ во 14.00 часот, кога и започнува официјалната програма.
На големиот граѓански собир ќе се обратат претседателот на СДСМ, Зоран Заев, заедничкиот кандидат за претседател на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, претставникот на ДУИ, Бујар Османи и ракометарот Наумче Мојсоски.

Прочитајте повеќе

еу знаме

Клучна поддршка од ЕУ во борбата против пожарите во Северна Македонија

ЕУ отсекогаш била тука за Северна Македонија во тешки времиња. Нашата брза и суштинска помош …