Големи разлики во приходите на општините по глава на жител

Големи разлики во приходите на општините по глава на жител

Висината на сопствените приходи на единиците на локална самоуправа по жител во просек на национално ниво изнесуваат 6.441 денари, во 2019 година, покажува новото истражување на Центарот за економски анализи.

Обработените податоци покажуваат драстични разлики во приходите на општините по глава на жител.

Највисоко на листата општини со просечни сопствени приходи е општина Новаци со 16.345 денари по жител.

Големи разлики во приходите на општините по глава на жител

Најмалку сопствени приходи по жител остварила општина Арачиново со 386 денари по жител.

Големи разлики во приходите на општините по глава на жител

Извор:МЕТА

Прочитајте повеќе

Кешот им создава мака на многумина, но има и свои предности

Кешот им создава мака на многумина, но има и свои предности

Која е иднината на парите? Дали кешот ќе исчезне? Германската Бундесбанка смета дека тоа нема …