Граѓаните од граничните премини ќе бидат транспортирани до државните карантини секој ден во 10.00 и во 20.00 часот

Граѓаните од граничните премини ќе бидат транспортирани до државните карантини секој ден во 10.00 и во 20.00 часот

Владата на синоќешната седница донесе Уредба преку која граѓаните кои пристигнуваат на граничните премини за влез во земјава, ќе бидат транспортирани до државните карантини секој ден во 10 часот и во 20 часот.

Владата апелира до граѓаните кои мораат да допатуваат во земјава, да ги планираат своите пристигнувања на граничните премини непосредно пред посочените термини, со цел да не се создава гужва и чекање

Прочитајте повеќе

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Новата власт, која најавува видливи резултати, економијата и животниот стандард на граѓаните ги стави меѓу …