Илјадници мигранти во Мексико одат кон границата со САД

Илјадници мигранти во Мексико одат кон границата со САД

Илјадници мигранти во јужниот дел на Мексико тргнаа пеш кон САД, на пат долг 3.000 километри.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Многу аплаузи за Зеленски во Бундестагот-бојкот од АфД и БСВ

Многу аплаузи за Зеленски во Бундестагот-бојкот од АфД и БСВ

„Наш заеднички интерес е Путин да ја загуби оваа војна“, рече украинскиот претседател во емотивниот …