Италија ги оданочува банките со 40 отсто поради високите камати

Италија ги оданочува банките со 40 отсто поради високите камати

Банките имаа корист од зголемените каматни стапки бидејќи оваа година „скокнаа“ каматите кои ги наплаќаат, а ги намалија расходите за каматите кои ги исплаќаат на штедачитe

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …