Изминатото деноноќие произведени 18.026 MWh, без увоз на електрична енергија од странство

Изминатото деноноќие произведени 18.026 MWh, без увоз на електрична енергија од странство

Податоците од Диспечерскиот извештај на АД ЕСМ за 02.01.2023 година:

АД ЕСМ на 02.01.2023 година произведе 18.026 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 11.662 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 6.364 MWh.

Во изминатото деноноќие AД ЕСМ не набави електрична енергија од странство.

Прочитајте повеќе

Италијанските супермаркети „Конад“ влегуваат на македонскиот и црногорскиот пазар

Италијанските супермаркети „Конад“ влегуваат на македонскиот и црногорскиот пазар

Според анализите се очекува отворањето на супермаркетите „Конад“ да придонесе во отворање на нови работни …