Јулските пензии ќе бидат исплатени во два дена - во понеделник и вторник

Јулските пензии ќе бидат исплатени во два дена – во понеделник и вторник

За разлика од претходните месеци кога исплатата на пензиите се вршеше во четири групи, јулските пензии на пензионерите ќе им бидат исплатени во две групи:

Исплатата на пензиите во висина до 14.000 денари ќе се изврши во понеделник, 31 јули, додека следниот ден, вторник 1 август, ќе бидат исплатени пензиите со висина над 14.001 денар.

Пензионерите кои користат платежни картички, со парите ќе располагаат од понеделник, 31.07.2023 година.

Прочитајте повеќе

банкноти пари плата пензии буџет долг

Цветков: Со ребалансот ВМРО-ДПМНЕ не предвидува зголемување на минималната плата

Одговор на новинарско прашање на Борче Цветков, пратеник на СДСМ: Првично она што се гледа …