Камион за отпад и теренско возило за општина Крушево

Камион за отпад и теренско возило за општина Крушево

Со одлука на Владата од 14 декември, општина Крушево добива нов камион за собирање на отпад и теренско возило.

Оваа одлука е во рамки на подобрувањето на системот за заштита на животната средина во Пелагонискиот регион, преку јакнење на институционалните капацитети за комунални услуги и заштита и безбедност на граѓаните, нивните материјални добра и природното и културно наследство.

Прочитајте повеќе

Цела армија административци ќе се селат од едно во друго министерство во следните пет месеци

Цела армија административци ќе се селат од едно во друго министерство во следните пет месеци

Со четирите нови министерства и реорганизацијата на останатите, допрва треба да се дели просторот, опремата, …