Креиран Инклузивен Џудо прирачник со адаптирани џудо техники за лицата со интелектуална попреченост

Креиран Инклузивен Џудо прирачник со адаптирани џудо техники за лицата со интелектуална попреченост

Џудо клубот Дрим Струга и Порака Нова Струга, заедно со партнерите од Србија и Романија, го креираа Инклузивниот Џудо прирачник со адаптирани џудо техники за лицата со интелектуална попреченост, во рамки на проектот Џудо за сите (Judo4All), поддржан од Европската Унија.

Примарната цел на овој прирачник е да охрабрат што повеќе џудо клубови во земјата и регионот да практицираат инклузивно џудо во рамки на нивните тренинзи.

Во овој прирачник ќе може да се прочитаат инфромации како џудото може да се направи да биде одличен инклузивен спорт, кои бенефити ги носи овој спорт за лицата со интелектуална попреченост, но и ќе служи како алатка за адаптирани џудо техники и игри, кои сите се снимени и во видео формат.

Линк до прирачникот: https://judo4all.net/toolkit/

Прочитајте повеќе

Бајер Леверкузен сонува за тројна титула

Бајер Леверкузен сонува за тројна титула

Уште само две победи до бесмртност: Бајер Леверкузен во финалето на Лига Европа се среќава …