Градоначалникот на општина Крушево, Томе Христоски заедно со претставници на здружението на пензионери и Сојузот на борци од Крушево, положија свежо цвеќе во чест на паднатите борци од Народно-ослободителната борба.

Заеднички го честитаа Денот на народното востание 11.Октомври и имсе заблагодарија на борците кои ги дадоа своите животи за слободно Крушево.